AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

40 organitzacions certificades en Empresa Saludable

2016-06-14

El certificat d'Empresa Saludable estableix els requisits d'un sistema de gestió per a organitzacions compromeses amb els principis i les recomanacions internacionals existents sobre empreses saludables i que volen promoure i protegir de manera continuada la salut, la seguretat i el benestar dels treballadors i la sostenibilitat de l'ambient de treball.

Entre altres avantatges, el model d'Empresa Saludable permet millorar la salut, el benestar i la seguretat dels empleats d'una manera sostenible; reduir l'accidentalitat i les malalties d'una manera continuada; facilitar el compliment legal, o millorar la imatge de l'entitat.

Fa poc, AENOR ha lliurat aquest certificat al Complex Hospitalari Universitari de Granada. El sistema de gestió implantat per aquesta entitat, segons certifica AENOR, millora la salut i el benestar dels empleats, impulsa la seva motivació, incrementa la productivitat, la competitivitat i la sostenibilitat de l'empresa i redueix els costos sanitaris.

Per tal d'obtenir la certificació, les empreses han de complir els requisits del model i identificar els factors de risc que poden influir en l'ambient de treball amb l'objectiu de controlar-los, reduir-los i eliminar-los, sempre tenint en compte les particularitats de cada organització. Aquests factors s'agrupen en quatre grans camps: ambient físic, ambient psicosocial, recursos de salut i participació de l'empresa en la comunitat.

Des que l'any 2013 AENOR va concedir els primers certificats d'Empresa Saludable, ja són quaranta les organitzacions que han obtingut aquest reconeixement.

En la fotografia, professionals del Complex Hospitalari Universitari de Granada posen amb el certificat d'Empresa Saludable al costat del director comercial de Certificació d'AENOR Manuel Romero.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web