AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Europa, per la normalització

2016-06-14

Fa poc s'ha celebrat a Amsterdam un acte de suport a la "Iniciativa Conjunta per la Normalització (JIS)", una trobada liderada per la comissària europea de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i PIMES Elzbieta Bienkowska i el primer ministre holandès Mark Rutte, en representació del Consell Europeu.

En aquest acte han signat el seu compromís amb el document "Iniciativa Conjunta per la Normalització (JIS)" tant els organismes de normalització europeus, entre els quals es trobava AENOR, com representants de petites i mitjanes empreses, associacions de consumidors, organitzacions mediambientals, els estats membres i la Comissió.

La iniciativa per la normalització representa un suport fonamental al paper que juga la normalització per obrir mercats a la indústria europea i aportar confiança a les autoritats públiques i als consumidors en general. Aquesta iniciativa es basa en la cadena de valor de la normalització i comporta quinze accions dividides en tres àrees:

1) Coneixement, educació i entesa del Sistema Europeu de Normalització
2) Coordinació, cooperació, transparència i integració
3) Competència i dimensió internacional

La "Iniciativa Conjunta per la Normalització (JIS)" està alineada amb la publicació recent de la Comissió Europea "European Standards for the 21st Century", en què els organismes CEN i CENELEC han mostrat la seva satisfacció al veure que la Comissió s'ha compromès a integrar polítiques més coherents sobre normalització (més informació d'aquí pocs dies en el web d'AENOR).

Aquestes accions tenen com a objectiu millorar el Sistema Europeu de Normalització de conformitat amb els seus valors fonamentals, com ara el consens i el caràcter voluntari de les normes. A més, la "Iniciativa Conjunta per la Normalització" alinearà millor l'establiment de les normes gràcies al suport del programa de recerca i innovació Horizon 2020.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web