AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Nova certificació CE per a cables

2016-07-18

Els cables afectats per aquest reglament hauran d'haver fet les avaluacions obligades per a la seva classificació abans de l'1 de juliol de 2017; cal destacar que el sistema fixat per avaluar la conformitat varia en funció de la classificació del producte.

L'objecte del Reglament europeu, que AENOR certifica des del principi, és definir les condicions per comercialitzar els productes de construcció establint regles harmonitzades sobre com expressar les prestacions d'aquests productes en relació amb les seves característiques essencials, i alhora donant les instruccions sobre com fixar el marcatge CE en aquests productes.

Amb aquesta nova notificació, obtinguda després del procés d'acreditació de la seva competència tècnica, AENOR amplia l'abast dels serveis d'avaluació de la conformitat que ja presta en el camp dels cables elèctrics, camp en què presenta una àmplia experiència tant en la certificació nacional amb la marca N com internacional amb marca HAR.

El camp en què s'ha autoritzat AENOR és en el de "cables per al subministrament d'electricitat i comunicacions per a la seva instal·lació en edificis o altres obres de construcció", en què es fixen requisits que permeten classificar les seves característiques de reacció al foc (des de la classe Aca a la Fca).

L'actuació d'AENOR per a cables en l'àmbit d'aquest reglament es produeix en l'aprovació inicial dels cables després de la realització dels assajos i visites d'inspecció corresponents al lloc de producció, i en el seguiment continu de la seva conformitat, amb la repetició periòdica d'aquestes activitats.

Nota de premsa adjunta.

Documents


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web