AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Sareb rep el certificat IURISCERT

2016-12-23

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha obtingut el certificat de prevenció de delictes en les organitzacions d'AENOR.

El model implantat per Sareb es basa en el cicle de millora contínua i inclou elements per a la vigilància i el control, així com requisits orientats a la gestió i planificació, i l'anàlisi periòdica.

La certificació IURISCERT es basa en l'especificació tècnica del sistema de gestió per a la prevenció de delictes en les organitzacions d'AENOR, que estableix els requisits per definir, implantar, mantenir i millorar un sistema de gestió per a la prevenció de delictes en les empreses. Així mateix té com a objectiu detectar, reparar i disminuir els efectes dels delictes comesos.

El model dóna resposta al que estableix la Llei orgànica 1/2015 de reforma del Codi penal, que estableix que les organitzacions que hagin implantat models de prevenció de delictes i compleixin una sèrie de requisits poden arribar a ser eximides de responsabilitat penal.

AENOR ha atorgat nou certificats IURISCERT a empreses de diversos sectors, entre els quals es troben el de mútues, bancari, telecomunicacions, transport, construcció i serveis immobiliaris.

Sareb és una entitat privada que ajuda al sanejament del sector financer espanyol, i en concret de les entitats que han rebut ajudes públiques. Sareb liquida els immobles i préstecs adquirits abans de novembre de 2027.

A la imatge: Avelino Brito, director general d'AENOR (esquerra); i Jaime Echegoyen, president de Sareb.

Per a més informació, consulteu la nota de premsa adjunta.

Documents


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web