AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Normes ISO per a sistemes aeris no tripulats

2017-03-17

S'ha reunit a Madrid el comitè ISO/TC 20/SC 16 sobre sistemes aeris no tripulats, generalment coneguts com drons, encarregat de la normalització pel que fa al disseny i desenvolupament, fabricació, entrega, manteniment, classificació, característiques i aspectes de seguretat.

A la reunió van assistir delegats d'Espanya, Alemanya, França, el Regne Unit, els Estats Units, la Xina, República de Corea, Rússia, el Japó, Dinamarca i Itàlia, amb l'interès d'unificar requisits tècnics de seguretat en la fabricació i l'ús dels sistemes aeris no tripulats.

La trobada va tenir com a base la discussió de quatre normes futures. La ISO 21384-1 Unmanned aircraft systems - Part 1: General specification definirà la terminologia i les definicions de referència a totes les normes d'aquest sector. En canvi, a la ISO 21895, Categorization and classification of civil unmanned aircraft systems, s'especificaran les categories de sistemes aeris no tripulats i la classificació dels diferents tipus de sistemes.

Per part seva, la norma ISO 21384-2 Unmanned aircraft systems - Part 2: Product systems especificarà els requisits de seguretat del disseny i la fabricació dels sistemes aeris no tripulats i, si és necessari, dels seus components.

I la norma ISO 21384-3 Unmanned aircraft systems - Part 3: Operational procedures detallarà els requisits per a la seguretat de l'operació de sistemes aeris no tripulats.

Espanya participa en els tres grups de treball que estan elaborant aquestes normes, i el líder del projecte ISO 21384-1 Unmanned aircraft systems-- Part 1: General specification és d'Espanya. El comitè nacional responsable és el CTN 28/SC 2 Sistemes aeris no tripulats, que es va constituir formalment el juliol de 2016, i la secretaria del qual és desenvolupada per UNE.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web