AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Nova convocatòria de Projectes CLIMA 2017

2017-03-17

El 15 de març passat el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) va obrir una nova convocatòria dels Projectes CLIMA, el termini de presentació de propostes de la qual venç el 15 de maig.

Els Projectes Clima són una iniciativa del MAPAMA a través del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible (FES-CO2). Aquests projectes pretenen contribuir a l'alentiment del canvi climàtic mitjançant la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) en els sectors no regulats pel règim de comerç de drets d'emissió (UE ETS) a Espanya (els denominats sectors difusos, com per exemple el residencial, transport, agrícola, etc.).

Així mateix, les organitzacions poden integrar aquest tipus d'actuacions de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en la seva petjada de carboni reportada anualment.

En la convocatòria 2017Web externa, s'obrirà una finestra nova es pretén donar continuïtat i impuls al desenvolupament d'iniciatives de caràcter programàtic que englobin diversos projectes dins d'un mateix paraigua o programa. Així s'obre el termini per presentar les propostes de projectes l'entrada en funcionament dels quals no sigui posterior al 31 de gener de 2018. En un altre cas, les propostes s'hauran de presentar a convocatòries posteriors.

AENOR està acreditada per fer les verificacions que aquesta convocatòria requereix Web externa, s'obrirà una finestra nova, es consolida com a entitat líder en mecanismes de control d'emissions i aporta la seva experiència i coneixement en la matèria.

L'entitat ha desenvolupat nombroses certificacions i verificacions en aquesta matèria, i va ser el primer organisme espanyol i sisè del món acreditat per l'ONU com a entitat operacional designada (DOE) dins del Protocol de Kyoto.

Documents


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web