AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Nova UNE 71362. Qualitat dels materials educatius digitals

Avui dia, l'educació incorpora poc a poc noves formes d'aprendre d'acord amb els temps que vivim. Cada vegada és més freqüent fer aprenentatges a través de continguts educatius digitals, penjats a la xarxa per educadors, institucions o altres organismes.

Dins el comitè 71 de l'UNE, els experts del subcomitè 36 enfoquen el seu treball en equip a tecnologies de la informació per a l'aprenentatge, elaborant normes com la nova UNE 71362:2017 per la qualitat dels materials educatius digitals (MED), entre d'altres.

Aquesta norma té per objecte: ajudar els autors dels continguts a saber com produir uns materials educatius digitals de qualitat; guiar l'usuari a l'hora de seleccionar els MED que s'ajusten millor a les seves necessitats, independentment del tipus o nivell educatiu; així mateix permetrà valorar la qualitat dels MED i certificar la qualitat dels productes dels proveïdors corresponents.

Es tracta d'una norma versàtil, que s'ajusta perfectament als principals sectors involucrats en la creació i l'ús de MED. Pretén aconseguir com més qualitat millor en uns continguts que representen conceptes i faciliten l'aprenentatge de moltes persones. Malgrat els obstacles que hi ha en el desenvolupament de la transformació digital educativa, el fet cert és que aquesta forma d'educar, més enllà de l'aula, és una realitat que pren força cada dia.

Normes relacionades:

-UNE 66181:2012. Gestió de la qualitat. Qualitat de la formació virtual.

-UNE 139803:2012. Requisits d'accessibilitat per a continguts al web.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web