AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Una tècnica espanyola rep l'ISO Excellence Award

2017-11-07

La norma ISO 16128 té com a objectiu harmonitzar definicions i criteris per donar claredat al mercat en tot el que té relació amb la cosmètica natural i orgànica. El seu àmbit d'actuació se centra en els aspectes tècnics relacionats amb la caracterització dels ingredients naturals i orgànics i els seus processos de fabricació, de manera que es pugui calcular en percentatge el contingut natural o orgànic del producte cosmètic.

La norma està formada per dues parts:
• ISO 16128-1:2016 Directrius per a les definicions tècniques i per als criteris aplicables als ingredients i productes cosmètics naturals i orgànics - Part 1: Definicions d'ingredients
• ISO 16128-2:2017 Directrius per a les definicions tècniques i per als criteris aplicables als ingredients i productes cosmètics naturals i orgànics - Part 2: Criteris per a ingredients i productes

La part 1 recull definicions per a les diverses categories d'ingredients naturals, orgànics i derivats que es fan servir per fabricar cosmètics. La part 2 descriu els enfocaments per calcular els índexs corresponents a aquestes categories, i ofereix un marc de referència per determinar el contingut natural o orgànic del producte.

Per la seva tasca en el desenvolupament d'aquesta norma, Carmen Esteban ha estat premiada amb l'ISO Excellence Award, que es va crear el 2003 per reconèixer l'excel·lència en els èxits assolits per experts tècnics de l'ISO. El premi està obert a qualsevol persona nominada en qualitat d'expert, Project Leader (líder de projecte) o coordinador d'un grup de treball d'un comitè.

Stanpa és l'Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica. Fundada el 1952, actualment integra més de 400 entitats que fabriquen i distribueixen perfums, cosmètics i productes de cura personal al nostre país.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web