AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

BBVA aconsegueix la certificació d'AENOR de prevenció de delictes penals, l'UNE 19601

2017-11-14

BBVA és el primer banc espanyol a obtenir el reconeixement del sistema de gestió de compliment normatiu penal segons la norma UNE 19601, que certifica el seu sistema de gestió del compliment penal.

Antonio del Campo, responsable de Compliment del Grup BBVA, ha assenyalat que
"aquesta certificació avala el nostre compromís i diligència en la prevenció de la responsabilitat penal dins de l'organització, a tots els nivells, inclosa l'alta direcció".

El que es coneix com "compliment penal" consisteix a desenvolupar un sistema de prevenció i mitigació de delictes penals a les empreses. Aquesta protecció pot arribar a ser un eximent o atenuant de la responsabilitat penal de la persona jurídica.

La certificació d'AENOR no només avala els programes actuals de prevenció de delictes penals de BBVA, sinó que comporta l'exigència d'una revisió contínua d'aquests programes, en contínua evolució. Així mateix, aquest model de prevenció de delictes serà comú per a totes les societats que controla BBVA a Espanya.

La importància del compliment penal per a BBVA s'emmarca dins de la cultura de l'organització, basada en els valors, i suposa un pas més en la consolidació de les millors pràctiques de comportament, la pedra angular les quals és el codi de conducta aprovat per l'entitat el maig de 2015.

Telefónica España, Iberdrola, Endesa i, ara, BBVA són les 4 empreses que formen part de l'índex borsari de referència de la borsa espanyola, l'IBEX 35, que aposten per una gestió adequada de la política de compliment normatiu i confien en AENOR perquè certifiqui la conformitat dels models de prevenció penal implantats a les seves organitzacions.
 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web