AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Mètode horitzontal per a la detecció i el recompte de Listeria

Aquesta nova norma UNE - EN ISO 11290:2018 descriu un mètode horitzontal per a la detecció i el recompte de Listeria monocytogenes i Listeria spp. en la seva primera i segona part: UNE - EN ISO 11290-1:2018 i UNE - EN ISO 11290-2:2018

Un bacteri molt resistent al fred que es pot trobar en formatges frescos, carns processades, embotits, llet, peixos fumats i verdures crues, entre altres aliments destinats tant al consum humà com animal.

Encara que és possible que algunes espècies de listeria que s'han descrit posteriorment no es puguin detectar o confirmar mitjançant aquest mètode, el cert és que aquesta norma pot ser de gran utilitat en la majoria dels casos i ajudar a localitzar aquest bacteri d'efectes nocius per a persones i animals.

Per a més informació d'altres normes relacionades amb microbiologia alimentària:

- UNE - EN ISO 11731:2017. Qualitat de l'aigua. Recompte de legionel·la
- UNE - EN ISO 6579-1:2017. Salmonel·la.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web