AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Actualitat

Model espanyol de normalització de ciutats intel·ligents

2018-04-11

L'Associació Espanyola de Normalització, UNE, ha presentat a París el model espanyol de normalització de ciutats intel·ligents, en el marc de la reunió sobre smart cities dels tres organismes europeus de normalització: CEN, CENELEC i ETSI.

La normalització segueix sent un pilar fonamental del nou Pla Nacional de Territoris Intel·ligents (2017-2020), que dona continuïtat al Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents (2015-2017), i amplia el concepte de ciutat a tots els territoris. Espanya té un destacat cos de normes tècniques.

Ja s'han publicat 23 normes sobre ciutats intel·ligents i està previst el desenvolupament d'una desena més. Aquests estàndards s'elaboren al Comitè Tècnic de Normalització (CTN) 178, creat al si de l'UNE amb l'impuls de la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital (SESIAD).

Espanya és una referència mundial en el desenvolupament de normes tècniques. De fet, la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) ha aprovat dues Recomanacions sobre plataformes de ciutat intel·ligent i els seus requisits d'interoperabilitat, basades en el Norma UNE 178104.


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web