AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Perfil > AENOR al món

Al món

Una part creixentment important de la realitat de l'Associació Espanyola de Normalització i de les societats del seu grup és la seva dimensió internacional. En normalització representant Espanya en organismes internacionals i regionals, així com mitjançant projectes de cooperació. En certificació donant suport a empreses espanyoles en la seva internacionalització i a organitzacions de més de 60 països a millorar els seus nivells de qualitat.

Un any després de la seva creació, l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació va assumir la representació espanyola davant de les organitzacions de normalització internacionals ISO i IEC; les europees CEN, CENELEC i ETSI; i l'americana COPANT. Aquestes filiacions han passat a l'Associació Espanyola de Normalització-UNE, que manté una activa participació tant en els òrgans de govern com en el desenvolupament dels treballs tècnics. En el cas de COPANT, UNE és membre adherent.

El bon treball dels experts espanyols en organismes internacionals fa que aquest país tingui una destacada rellevància en l'àmbit de la normalització, amb una presència creixent en llocs de responsabilitat. A més, normes espanyoles serveixen de base per a l'elaboració de normes europees i internacionals.

A través de projectes de cooperació internacional, UNE col·labora amb tercers països per reforçar la seva estructura de normalització i transmetre pràctiques que facilitin el comerç internacional. L'entitat ha desenvolupat projectes en més de 40 països d'Iberoamèrica, Europa, l'Àfrica i l'Àsia.

D'altra banda, la presència d'AENOR amb seus permanents a Xile, el Brasil, Mèxic, el Perú, El Salvador, Panamà, República Dominicana, l'Equador, Portugal, Itàlia, el Marroc, Polònia i Bulgària permet traslladar a altres mercats l'experiència de certificació i formació i adaptar-la a les particularitats locals.

Estatueta empresa registradaEls certificats d'AENOR cada vegada són més reconeguts en l'àmbit internacional, havent emès certificats a organitzacions de més de 60 països.

AENOR és el membre espanyol d'IQNet  Web extern, s'obrirà una finestra nova., la xarxa internacional de certificació de sistemes de gestió de la qualitat i ambiental més gran, composta per organismes de més de 30 països. Així, al costat dels seus certificats d'Empresa Registrada i Gestió Ambiental, AENOR emet els certificats IQNet.

 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web