AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Perfil > Perfil

Perfil

El origen de la Asociación Española de Normalización, UNE; y de AENOR, se encuentra en la Asociación Española de Normalización y Certificación, creada en 1986. El 2017 s'han desdoblat les seves activitats, i ara UNE, associació sense fins lucratius, desenvolupa l'activitat de normalització i cooperació. D'altra banda, AENOR, entitat mercantil, treballa en els àmbits de l'avaluació de la conformitat i activitats associades, com la formació o la venda de publicacions.

L'activitat de les dues organitzacions contribueix a millorar la qualitat i competitivitat de les empreses, els seus productes i serveis; d'aquesta manera ajuda les organitzacions a generar un dels valors més apreciats en l'economia actual: la confiança.

UNEL'Associació Espanyola de Normalització-UNE és l'organisme legalment responsable del desenvolupament i difusió de les normes tècniques a Espanya. Les normes indiquen com ha de ser un producte o com ha de funcionar un servei perquè sigui segur i respongui al que el consumidor n'espera. UNE posa a disposició de tots un dels catàlegs més complets, amb més de 31.500 documents normatius que contenen solucions eficaces.

UNE aporta la seva experiència i coneixement en matèria de normes i de productes i serveis relacionats a organitzacions de tot el món i desenvolupa una gran activitat de cooperació internacional.

AENOREn avaluació de la conformitat, la seriositat i rigorositat que caracteritzen la feina de l'entitat des que es va crear han possibilitat que els certificats d'AENOR siguin els més valorats, no només a Espanya, sinó també en l'àmbit internacional, i ja ha emès certificats en més de 60 països. AENOR se situa entre les 10 certificadores més importants del món.


Per estendre la cultura de la qualitat, AENOR desenvolupa també una potent activitat editorial, dissenya software per a la gestió de sistemes, imparteix formació especialitzada i ofereix diferents serveis d'informació. En el camp dels assajos, l'Associació Espanyola de Normalització-UNE és el soci principal del CEIS (Centre d'Assajos, Innovació i Serveis), centre de referència internacional l'activitat del qual inclou la realització d'assajos de conformitat, estudis tècnics, manteniment preventiu i predictiu d'instal·lacions. Així mateix, el 2008, l'entitat va crear AENOR Laboratori, dirigit a tots els integrants del sector de l'alimentació, com productors primaris, indústria de transformació, distribució i serveis. Comprèn les tres principals àrees d'anàlisi: fisicoquímic, microbiològic i sensorial.

AENOR té a Espanya presència en totes les comunitats autònomes, a través de 20 seus, així com presència permanent a 12 països principalment d'Iberoamèrica i Europa.

 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web