AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Certificació > Medi ambient > Gestió ambiental > Sistemes de gestió ambiental ISO 14001

Certificació de sistemes de gestió ambiental ISO 14001

L'eix central de la gestió ambiental

De manera progressiva, les organitzacions, independentment de la seva activitat, mida o ubicació geogràfica, han de complir cada vegada més exigències ambientals imposades per l'Administració, els clients i la societat en general. Per això, resulta imprescindible l'ús d'eines que integrin el medi ambient en la gestió global de l'empresa.

La implantació d'un sistema de gestió ambiental d'acord amb la norma UNE - EN ISO 14001 us ofereix la possibilitat de sistematitzar, de manera senzilla, els aspectes ambientals que es generen en cadascuna de les activitats que es desenvolupen en l'organització, a més de promoure la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació des d'un punt de vista d'equilibri amb els aspectes socioeconòmics.

Gràcies a la implantació d'un sistema de gestió ambiental segons la norma internacional ISO 14001, la vostra organització es posicionarà com a socialment responsable, es diferenciarà de la competència i reforçarà, de manera positiva, la seva imatge davant clients i consumidors.

Entre altres avantatges ambientals, optimitzarà la gestió de recursos i residus i reduirà els impactes ambientals negatius derivats de la seva activitat o aquells riscos associats a situacions accidentals.

Econòmicament, a més de potenciar la innovació i la productivitat, la vostra organització tindrà la possibilitat de reduir costos de la gestió de residus o primes d'assegurances, eliminar barreres a l'exportació, reduir el risc de litigis i sancions, tenir un major accés a subvencions i altres línies de finançament preferent o disminuir els riscos laborals motivant el personal.

Informació d'interès sobre la versió 2015 d'ISO 14001

Documents d'interès

Normes editades

  • Adquireixi la norma UNE-EN ISO 14001:2015 Sistemes de gestió ambiental. Requisits amb orientació per al seu ús.
  • Adquiriu la "Guía para la aplicación de UNE-EN ISO 14001:2015" Inclou la norma i explica de manera pràctica cadascun dels requisits de la nova versió de la Norma ISO.

Pròxims cursos i jornades

  • Curs presencial "Adaptació a la nova norma ISO 14001:2015".

Possibilitat d'obtenir certificació integrada amb

A més de suposar el punt de partida des del qual avançar cap a altres esquemes ambientals (Ecodisseny, EMAS, Protocol de Kyoto...), ISO 14001 proposa una estructura similar als sistemes de gestió de qualitat ISO 9001 i seguretat i salut laboral OHSAS 18001, i proporciona a més la possibilitat d'integrar els tres sistemes en un de sol, amb la qual cosa s'aconsegueix una optimització del procés i la consegüent reducció de temps d'auditoria i costos.

El que obté el client

Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma ISO 14001, la vostra organització obté:

  • El certificat AENOR de sistemes de gestió ambiental.
  • La llicència d'ús de la marca Gestión Ambiental, d'AENOR.
  • El certificat IQNet, passaport per a un accés internacional de la vostra certificació. Amb aquest, el vostre certificat AENOR quedarà reconegut per les entitats de certificació líders en l'àmbit internacional.
  • La llicència d'ús de la Marca IQNet.

A més, les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen d'accés gratuït a AENORnet i la subscripció a la revista mensual AENOR.

Logotips o marques relacionats

Marca AENOR de gestió ambiental
Marca AENOR de gestió ambiental
Marca IQNet
Marca IQNet

Experiències en certificació

AENOR és líder indiscutible en certificació ambiental a Espanya, tercer país del món en certificacions ISO 14001. L'any 1995 AENOR va concedir el primer certificat de gestió ambiental; des de llavors ha emès més de 6.600 certificats.

AENOR està acreditada per ENAC, Entitat Nacional d'Acreditació, per a la certificació de sistemes de gestió ambiental de tots els sectors d'activitat.

Com obtenir més informació o pressupost

Sol·liciti'ns avui mateix informació detallada del procés complet d'auditoria (informes, terminis d'execució, visites, etc.) i una oferta adaptada a les necessitats de la seva organització.
Tel. (+34) 914 326 000
info@aenor.com

 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web