AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Normes i publicacions > Com em beneficien les normes?

Quins beneficis us aporten les normes?

Les normes són clau per al desenvolupament econòmic d'un país. Estudis en diversos països, incloent-hi Espanya, han demostrat que l'aportació de la normalització a la seva economia és de l'1% del PIB.

Per a la societat:

Expandeix

Seguretat dels ciutadans i protecció del medi ambient

Les normes són una eina contrastada de suport a les administracions públiques en matèria de simplificació reglamentària, especialment en relació amb la seguretat dels ciutadans i la protecció del medi ambient.

Per a les empreses:

Expandeix

Internacionalització:  Les normes europees i internacionals elaborades en els comitès de normalització i publicades com a UNE en castellà, faciliten l'accés a altres mercats.

Competitivitat:  Les normes afavoreixen l'optimització de recursos en la gestió de les organitzacions i contribueixen a reduir els riscos vinculats a la innovació.

Bones pràctiques a l'abast de tothom:  Les normes serveixen per establir les directrius acceptades en el mercat per a nous productes i serveis resultants de les activitats de R+D+I, alhora que el fet d'aplicar-les és un aval de confiança per als vostres clients i l'Administració pública.

Esther Viyuela
Esther Viyuela
Business Development & Innovation Manager,
Siemens
"La incidència de les normatives per a tots els negocis fa imprescindible que la normalització sigui part integrant de l'estratègia de negoci de Siemens."

Siemens S'obrirà una finestra nova
Julio Gómez
Julio Gómez
Gerent general,
Avanzare
"Participar en els treballs de normalització ens dóna l'oportunitat de participar i defensar els interessos actuals i futurs de la indústria espanyola."

Avanzare S'obrirà una finestra nova

Andrés Membrillo
Andrés Membrillo
Director de Gestor de Xarxa,
Gas Natural Fenosa
"La normalització és una peça clau perquè una companyia amb projecció internacional com Gas Natural Fenosa pugui aplicar els seus processos de manera homogènia."

Gas Natural Fenosa S'obrirà una finestra nova
Carmen Gisela Vergara
Carmen Gisela Vergara
Secretaria general,
Secretaria d'Integració Econòmica Centreamericana (SIECA)
"La normalització facilita el comerç dins i fora de Centreamèrica" Format PDF  (579 kB)

SIECA S'obrirà una finestra nova

Per a les pimes:

Expandeix

Per a la pime, participar en l'elaboració de les normes és molt accessible. Poden prendre part en el procés de normalització, ja sigui en l'àmbit nacional, europeu o internacional. La normalització permet a les pimes augmentar la seva productivitat i arribar a mercats més amplis. L'Associació Espanyola de Normalització-UNE ofereix solucions enfocades a augmentar el seu coneixement i comprensió de la normalització, i convida les pimes a fer-se sentir en el procés de normalització.


Curs en línia "Les normes per a les pimes", desenvolupat pel CEN i el CENELECWeb externa, s'obrirà una finestra nova

Aquest curs, disponible en espanyol, entre altres idiomes, s'adreça particularment a les petites o mitjanes empreses per proporcionar més coneixement sobre les normes i la normalització comprenent els temes següents:

  • Per què he d'utilitzar les normes?
  • Com puc trobar i aplicar les normes?
  • Quins són els avantatges de participar en la normalització?

 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web