AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Normes i publicacions > Què és una norma?

Què és una norma?

Una norma és un document tècnic d'aplicació voluntària, fruit del consens, basat en els resultats de l'experiència i del desenvolupament tecnològic i aprovat per un organisme de normalització reconegut.

Les normes garanteixen uns nivells de qualitat i seguretat que permeten a qualsevol empresa posicionar-se millor en el mercat i constitueixen una important font d'informació per als professionals de qualsevol activitat econòmica.

A causa de la importància de la normalització per al desenvolupament industrial i de l'economia en general, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme del Govern d'Espanya mostra a la seva pàgina web un complet document sobre les preguntes més freqüents sobre normalització Web externa, s'obrirà una finestra nova.

Normes a la nostra vida

Expandeix

Les normes indiquen com ha de ser un producte o servei perquè sigui segur i respongui al que el consumidor n'espera.

Els documents següents corresponen a la secció Normes a la nostra vida de la Revista AENOR, en què mensualment es mostren aplicacions de normes en diverses escenes de la vida quotidiana:

Normes i legislació

Expandeix

Les normes són documents d'aplicació voluntària i únicament es poden convertir en legalment obligatòries si s'hi legisla de conformitat o se les refereix com a obligatòries en disposicions legals vigents.

Per facilitar a les autoritats públiques la comprensió de les diverses opcions que ofereix l'ús de les normes en suport del desenvolupament de documents legislatius i les polítiques públiques en general, els organismes europeus de normalització CEN i CENELEC han publicat el Guia 30. Guia europea sobre normes i reglamentació.Millor reglamentació mitjançant l'ús de normes voluntàries".Guia per a reguladors. Format PDF  (601 kB)

 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web