AENOR – Associació Espanyola de Normalització i Certificació

Inici > Normes i publicacions

Nova norma ISO 45001

El projecte de norma ISO 45001 persegueix el mateix objectiu principal que el referencial OHSAS 18001: prevenir els riscos laborals i aquells relacionats amb la salut en el si de les organitzacions, apostant per la millora contínua. Tanmateix, la futura norma posaria més èmfasi en el context de l'organització i el paper de l'alta direcció en el lideratge del Sistema de Gestió de la Seguretat i Salut en el Treball. Seria aplicable a qualsevol organització independent de la seva mida, tipus o naturalesa.

Una altra de les novetats consisteix en el fet que la futura ISO 45001 compartiria la denominada estructura d'alt nivell, comuna a totes les normes de gestió, com l'ISO 9001 de Gestió de la Qualitat, o l'ISO 14001, de Gestió Ambiental, per facilitar la seva alineació i compatibilitat amb elles.

L'ISO 45001, igual que OHSAS 18001, desenvoluparia el requisit d'accions per abordar riscos i oportunitats, incloent la identificació de perills, l'avaluació de riscos, la identificació d'oportunitats i la determinació dels requisits aplicables.

La norma podria veure la llum a finals de 2017 o el 2018. La publicació de l'ISO 45001 no suposaria l'anul·lació automàtica de l'OHSAS 18001.

Contacte: info@une.org.

Novetats

Ha tingut lloc a Viena la reunió de l'ISO/PC 283 per treballar en el text del DIS 2 (esborrany de Norma internacional) del projecte de futura norma ISO 45001 de Sistema de Gestió de la Seguretat i Salut en el Treball. En aquesta trobada es van analitzar els comentaris pendents de l'última reunió del grup internacional efectuada a l'octubre a Lituània, corresponents al cos i a l'annex de la norma.

S'espera que la votació del DIS 2 s'obri per a comentaris a meitats de maig o juny, i es tancarà al setembre. En cas que sigui aprovat, no s'espera la seva publicació almenys fins a finals de 2017 o el 2018.

Les organitzacions interessades a implantar un sistema de gestió de la seguretat i salut a la feina tenen a la seva disposició l'OHSAS 18001, una eina que ja està servint amb eficàcia a més de 2.500 organitzacions certificades per AENOR. Implantant-la amb l'Estructura d'alt nivell que aplica ISO als seus sistemes de gestió (ISO 9001-2015, ISO 14001-2015, etc.), es facilitaria la migració a l'ISO 45001 una vegada aquesta es publiqués.

La futura ISO 45001 està dirigida a qualsevol organització, independentment de la seva mida, tipus o naturalesa, i té com a objectiu principal la prevenció dels danys i deteriorament de la salut dels treballadors, així com proporcionar llocs de treball segurs i saludables.

La futura norma farà èmfasi en el context de l'organització i reforçarà el paper de l'alta direcció en el lideratge del Sistema de Gestió de la Seguretat i Salut en el Treball.

Documents editats


Contesteu el formulari següent i accediu al document Preguntes més freqüents sobre la futura ISO 45001.Els camps marcats amb * són obligatoris

Les dades subministrades s'incorporaran a un fitxer automatitzat propietat de l'Associació Espanyola de Normalització-UNE, i únicament es faran servir amb finalitats de gestió, així com per remetre-li informació sobre els productes i serveis que comercialitza i presta l'Associació Espanyola de Normalització-UNE amb relació a les seves activitats. De conformitat amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Per fer-ho, adreceu-vos per escrit a: Associació Espanyola de Normalització-UNE. Génova, 6, 28004 Madrid.

Pròxims cursos i jornades

  • Curs presencial "La NOVA norma ISO 45001. Estructura i requisits".

Documents d'interès


 

Tots els drets reservats: © AENOR, 2016

Compartir enllaç

Informació d'AENOR - Avisos legals - Declaració d'accessibilitatMapa del web